Extindere locatii & program Happy Cora Pilates, din feb 2013


Pe 18 ianuarie,  Happy Cora Pilates tocmai a implinit 2 ani.

In mod fericit, acest moment coincide cu posibilitatea extinderii locatiilor in care tin sedintele de Pilates de tip studio si a programului, asa cum multi dintre voi si-au manifestat in timp dorinta.

Cele 2 locatii in care voi tine orele sunt:
  • locatia curenta, in cadrul Eden Spa din zona Pta. Universitatii - in incinta Grand Hotel Continental 5*, Cal. Victoriei nr. 56
  • locatia NOUA, in cadrul Eden Spa zona Charles de Gaulle - Dorobanti, str. Pictor Ion Negulici nr. 4, harta mai jos

Noua sala de Pilates se afla la mansarda unei vile cochete, acomodeaza o grupa de pana la 14 clienti si are lumina naturala.

Asadar, incepand de luni, 4 februarie 2013, noul program Happy Cora Pilates este:
  • LUNI - Eden Spa str. Negulici, orele 18.00 - 19.00 si 19.15 - 20.15, sedinte noi
  • MARTI
    • Eden Spa str. Negulici, 8.00 - 9.00, sedinta mutata de la Continental
    • Eden Spa Hotel Continental, 18.00 - 19.00 si 19.15 - 20.15
  • MIERCURI - Eden Spa str. Negulici, orele 18.00 - 19.00 si 19.15 - 20.15
  • JOI
    • Eden Spa str. Negulici, 8.00 - 9.00, sedinta mutata de la Continental
    • Eden Spa Hotel Continental, 18.00 - 19.00 si 19.15 - 20.15
Va rog sa folositi in continuare pentru programari calendarul online, in care gasiti si programul la zi, in cazul in care anumite sedinte nu se vor tine, folosind link-ul http://www.supersaas.com/schedule/Happy_Cora_Studio/Orar_&_programari 

Pentru cei care nu cunosc locatiile Eden Spa, iata cateva poze din locatia Eden Spa Grand Hotel Continental, 5*
 
 





Pentru cei care nu ma cunosc inca, iata si o prezentare a metodei de antrenament Happy Cora Pilates: un Pilates in stilul modern fusion.

Metoda Pilates are deja o vechime considerabila, de peste 90 ani. La nivel international exista in acest moment doua curente principale de abordare:

Metoda clasica, in care exercitiile se fac in continuare exact asa cum au fost dezvoltate de J. Pilates si nu se permite adaugarea altor elemente sau divagarea de la seria clasica de exercitii.

Metoda moderna/ contemporana, in care se respecta toate principiile Pilates si se pastreaza esenta muncii creatorului lor, folosind tot repertoriul de exercitii si antrenand corpul in intregime. Totusi, anumite exercitii sunt modificate pe baza unor noi concepte stiintifice si medicale contemporane, fiind mai adaptate nevoilor curente ale diferitelor categorii de practicanti, nevoi specifice anilor 2000. De asemenea, tinand cont de multitudinea domeniilor din care provin instructorii de Pilates in general (dans, fitness, alte sporturi de performanta, fizio-kineto-terapie, yoga) abordarea contemporana permite instructorilor sa adauge diferite elemente personale care aduc un suflu nou seriei de exercitii clasice, fara sa incalce in nici un fel principiile Pilates.

Happy Cora Pilates abordeaza antrenamentele in varianta moderna. Pe de-o parte, “coloana vertebrala” a fiecarei sedinte este compusa din exercitiile clasice de Pilates, completate cu exercitii dezvoltate mai recent de diversele scoli internationale de Pilates. Fiecare ora are insa un focus diferit, pentru a asigura varietatea antrenamentelor. Pe de alta parte, exercitiile sunt executate de catre fiecare participant in functie de nivelul la care se afla, ele putand fi adaptate de la executia de baza pana la cele mai avansate. Aceasta abordare permite si integrarea rapida a clientilor noi in clasele déjà formate, cu mai multa experienta.

Desi sedintele se desfasoara in grup, prin varietatea antrenamentelor (lucru pe saltea, in picioare, cu props) incearcam sa acoperim in cat mai mare masura nevoile fiecaruia dintre clienti: intarirea & intinderea spatelui, corectarea posturii, intarirea abdomenului si a musculaturii pelviene, tonifierea taliei, fundului, coapselor si bratelor, stretching pentru intregul corp, redobandirea mobilitatii articulatiilor etc.

Ca instructor, prefer aceasta metoda pentru ca este mai flexibila si permite o mai mare libertate de combinare a diverselor elemente, astfel incat fiecare ora sa poata avea un focus diferit si un element de noutate.

De asemenea, datorita pasiunii mele anterioare pentru aerobica, combinata cu diverse alte hobby-uri sportive (schi, snowboard, mountainbiking, trekking), introduc destul de frecvent si elemente de antrenament provenite din aceste domenii.

In cadrul sedintelor se lucreaza preponderent la sol pe saltea (matwork), dar si in picioare (standing/ balance) si cu diferite obiecte ajutatoare (props), cum ar fi: benzi elastice, greutati, mingi de fitness, foam rollere. Ca si in restul tarilor civilizate unde Pilates-ul se practica la un nivel foarte avansat, sedintele sunt mixte, putand participa atat femei cat si barbati.

In concluzie, abordarea Pilates-ului de catre Happy Cora Pilates se face intr-o maniera contemporana & fusion, cu respectarea principiilor Pilates si a suitei de exercitii clasice, dar pastrand o anumita libertate in directia imbogatirii repertoriului de exercitii.

Va astept cu drag din 4 februarie in ambele locatii Happy Cora Pilates, in parteneriat cu Eden Spa!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase