Ultima mea dragoste - Vibram Five Fingers


Ii stiu de multicel, dar abia recent m-am invrednicit sa fac demersurile pentru a-mi achizitiona unii.
Si dupa ce m-am obisnuit cu ei in picioare, sigur n-o sa ma opresc doar la perechea de interior:).

Pe scurt - Vibram 5 fingers este un tip de incaltaminte cu degetele, care permite labei piciorului miscari mult mai naturale, foarte apropiate de mersul in picioarele goale. Muschii picioarelor sunt solicitati mult mai intens decat la o incaltaminte normala care suplineste pentru o mare parte din stabilitatea corpului; ajuta la antrenarea echilibrului, fac chiar "masaj" in talpa, ajuta la corectarea posturii printr-o pozitie mai corecta a corpului.

Atat la barbati cat si la femei exista modele variate, de la cele foarte simple, clasice, de indoor cu talpa foarte flexibila, pana la cele de trekking/ mers/ urcat/ alergat pe munte, sau pur si simplu pentru mers prin oras. Atentie, se recomanda la inceput sa fie purtati maxim 2 ore/ zi, altfel pot produce o febra musculara zdravana daca se merge mult in ei.

Si, cu siguranta, exista cate un model pentru fiecare:)

Daca va intereseaza, site-ul oficial este aici http://www.vibramfivefingers.com/products/womens_footwear.htm ; sfatul comunitatii de utilizatori este sa fie incercati inainte de achizitie, pentru ca felul in care stau calcaiul si degetele in lacasuri este determinant pentru confortul utilizatorului.

Din experienta proprie, eu am "vanat" magazinele din Germania care vand modele de 5 fingers, doar ca sa incerc si sa ma edific asupra numarului. Din fericire, am gasit o oferta mai bogata de modele in Asia si i-am cumparat direct de acolo - modelul clasic.

Spor la cumparaturile de Paste!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase