Happy Cora Pilates Studio - Credo

Happy Cora Pilates Studio este un studio de antrenament DEDICAT metodei PILATES.  Studioul a aparut si s-a “cristalizat” in scurt timp sub aceasta forma, bazandu-se pe principiile Pilates-ului, care conduc toate catre o miscare de CALITATE.

In esenta, Happy Cora Pilates Studio exista pentru a demonstra cu exemple concrete  ca ORICINE poate face sport daca doreste cu adevarat, si pentru a incuraja aceasta atitudine fata de noi insine. Studioul incearca sa fie in primul rand un loc in care te umpli de energie pozitiva, indiferent daca aceasta energie provine din mandria exercitiului fizic, din reconectarea corp-minte sau din savoarea “egoista” a unei ore doar pentru fiecare dintre noi.
Viziunea Happy Cora Pilates Studio este de a ajunge un studio care sa ofere clientilor experienta completa a acestei metode de antrenament, atat prin lucrul la saltea cat si prin cel cu aparatele specific Pilates-ului. Ne dorim sa practicam si in Romania Pilates-ul asa cum se face pe scara larga in vestul Europei, S.U.A sau Canada.


La baza demersului “Happy Cora” sta pasiunea mea pentru sport in general, datorita careia, in timp, am “impins” de la spate multe persoane catre a face sport – prieteni, cunoscuti, colegi, pentru unii dintre ei fiind chiar si primul instructor. La un moment dat, m-am gandit ca pot fi de folos mai multor persoane daca incep sa fac acest lucru in mod oficial si organizat, sub forma unei sali de sport.
De-a lungul anilor in care am tot facut demersuri pentru a-i “urni” pe altii catre o forma de miscare,  am identificat insa urmatoarea problema: oamenii care au cea mai mare nevoie de a face miscare sunt si cei mai greu de mobilizat. Rusinea de a merge la sala pentru ca nu au mai fost niciodata, teama ca nu se vor descurca, jena de cum arata sau de varsta, fapul ca nu mai facusera vreun sport din scoala generala, sau poate nici atunci…toate aceste idei actioneaza deosebit de negativ si nu fac decat sa erodeze resepctul de sine si sa submineze schimbarea de care e nevoie.

Tinand cont de aceste lucruri, Happy Cora Pilates Studio si-a propus sa fie un loc unde fiecare sa vina cu placere, pentru a se incarca cu energie pozitiva.

Pe de-o parte, acest lucru se intampla prin faptul ca “Happy Cora” este un studio, si nu o sala de sport. Numarul de locuri este limitat, componenta grupelor relativ constanta, astfel incat mediul este prietenos, participantii la ora ajung chiar sa se cunoasca mai bine, nu exista stress-ul legat de “oare ce cred ceilalti despre mine?”, nici stress-ul “echipamentului cool – oare sunt destul de bine imbracata?”, si in general participantii vin si se concentreaza pe ce au de facut, fiecare cunoscandu-si déjà punctele critice.
Pe de alta parte, concentrandu-se numai pe Pilates, studioul  incearca sa ramana fidel credo-ului de a incuraja cat mai multi oameni sa inceapa sa faca miscare. Odata trecut acest prag psihologic de a incepe sa faca ceva, fara teama si jena, oamenii vor fi mult mai in masura sa incerce si alte forme de miscare si  sa o aleaga pe cea care li se potriveste mai bine, fie ea Pilates, spinning, step aerobic, zumba sau orice altceva, inclusiv cross – training-uri. In definitiv,  nimic nu trebuie sa fie doar alb sau negru.  
Aceasta abordare este sprijinita de adaptabilitatea Pilates-ului ca metoda de antrenament, el putand fi inceput si practicat la orice varsta, de ambele sexe, si indiferent de conditia fizica la momentul inceperii antrenamentelor si experienta sportiva anterioara. Nu in ultimul rand, Pilates-ul poate fi extrem de solicitant, astfel incat nici cei avansati sa nu se plictiseasca.
In plus, Pilates-ul in sine reprezinta o lume atat de vasta, incat cred cu tarie ca se mai pot face o multime de lucruri pentru a-l dezvolta si in Romania la nivelul la care este practicat acum in lume, fara a ne plictisi nici un moment de rutina antrenamentelor.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Cora, ai exprimat foarte bine ceea ce este "Happy Cora". Iti multumesc pentru ca acest loc exista! :). Mada

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase