Cea mai mare ora de sport - in 23 iulie, Parcul Vacaresti

Stiu atat din viata de zi cu zi a prietenilor si cunoscutilor, cat si prin prisma a nenumarate research-uri pe care le-am citit datorita job-urilor anterioare, ca nu suntem deloc un popor sportiv:)

Proprii mei prieteni, cu care acum ceva ani bateam coclaurii, adica muntii, cu cortul, s-au cam lenevit. Copiii in Romania invata acum mai intai sa butoneze televizorul, DVD-ul si alte minunatii ale tehnicii, si abia apoi sa mearga pe tricicleta, daca nu cumva primesc direct o masinuta electrica teleghidata de insotitor, care sa-i plimbe prin parc fara prea mult efort:).

Ca atare, mai in gluma mai in serios, trebuie sa ne mai si miscam. Mai ales ca, daca alegi cu cap si nu te duci la o ora de sport numai pt ca e la moda (gen taebo pt o persoana careia nu i-a placut niciodata sa transpire...), chiar poti sa descoperi un antrenament care sa ti se potriveasca. Cum ar fi Pilates-ul pentru persoane care isi doresc o tonifiere generala si armonioasa, indiferent de varsta. NUMAI daca ajungi sa faci un antrenament SI din placere, nu doar de NEVOIE, ai sanse sa te tii de el pe termen mediu si lung. Iar in sport, in ORICE sport, pt a avea rezultate e nevoie de CONSECVENTA, nu doar de push-uri nerabdatoare de 1 luna de zile, cel mai probabil inainte de vacanta de vara:).

Ce am scris pana acum e un preambul la subiectul principal, si anume aparitia imbucuratoare a unor evenimente sportive pt masele largi de oameni, cum ar fi "Cea mai mare ora de sport" ce va avea loc pe 23 iulie in Parcul Vacaresti.
Mi se pare o initiativa laudabila, pt ca e o maniera foarte buna de a aduce la cunostinta publicului noi metode de antrenament, din care, hopefully, poate una li se va potrivi si lor (apropo de ce scriam mai sus si una din explicatiile succesului zumba la noi). In plus, poti sa mergi cu prietenii, in gasca - uneori e mai usor si mai stimulant sa tii ritmul cand mai e si altcineva care sa traga de tine...E distractiv, te poti "scalambai" in voie, fara teama ca cineva o sa te JUDECE cat de corect lucrezi - desi asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci sa executi corect exercitiile. Senzatia ca un instructor sta cu ochii pe tine la sala sau ca ceilalti clienti te evalueaza poate fi extrem de deranjanta si calea sigura catre esecul antrenamentului, mai ales daca esti un om "normal", care nu a avut niciodata mari afinitati sportive si isi doreste doar sa inceapa de undeva, pt ca, intr-o prima faza, deja trebuie (ex. motive de sanatate).

Revenind la ziua de 23 iulie, desi din pacate nu voi putea participa pentru ca am planificate alte activitati, din fericire pentru mine tot sportive:), in afara Bucurestiului, recomand cu incredere sesiunile tinute de instructorii Fitness Scandinavia, cum ar fi PortDeBras, Functional Training si celelalte.
Am participat personal ca instructor de fitness la unul din aceste workshop-uri, cel de Functional Training cu Matthew Griffiths, dezvoltatorul metodei de antrenament,  iar pe cel de PortDeBras il astept din nou cu nerabdare, pentru ca am ratat prima editie.
Cu siguranta ca toata ziua va fi fun si plina de diverse ore/ tipuri de sport.

De apreciat initiativa Romtelecom/ Dolce Sport si a partenerilor. Mai multe detalii pe site-ul oficial al event-ului, http://www.miscareafacebine.ro/

Bafta deci la facut sport sambata asta! Ma voi gandi cu drag la voi de la "-10m" fata de nivelul marii:)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase