Pilates-ul & slabitul

Neata. Am remarcat ca una din primele intrebari pe care le primesc atunci cand povestesc cuiva despre Pilates, sau cand o persoana vine pentru prima data la studio, este "dar o sa si slabesc?".

Buna intrebare:). Da, pe scurt raspunsul este da:).

Desi, mai trebuie considerat un aspect: si anume, probabil ca 2-3 kg in plus n-ar fi chiar o tragedie, daca ar fi mai bine/ uniform distribuite. Din constatarile mele de pana acum, la o mare parte din persoanele care isi propun sa slabeasca problema e de fapt de a arata mai suple, mai fit, mai tonifiate, citez "sa nu mai atarne chestiile alea":). Daca arati si te simti bine, iar hainele intra pe tine cu masura dorita, nu te mai stresezi asa tare de cat arata cantarul.

Asa incat, reluand intrebarea, raspunsul e ca Pilates-ul te ajuta atat sa pierzi in greutate, cat si sa ajungi la o silueta mai supla si bine proportionata. Deci nu neaparat cat dam jos, ci de unde, si care e aspectul total. Pilates-ul pune mare accent pe echilibru si armonie, care conduc la dezvoltarea unei siluete armonioase PER ANSAMBLU. Cand cineva ne priveste, nu vede numai brate sau abdomen, ci si talie, fund, postura, gat (sau tocmai pe asta nu il vede:)). E vorba deci despre ANSAMBLU.

Cateva explicatii despre cum ajuta Pilates-ul la slabit si la imbunatatirea aspectului general, care uneori conteaza mai mult decat kilogramele per se:) - in definitiv vorbim despre PERCEPTIE, a noastra vs. a celorlalti - ar fi:
- exercitiile ajuta la arderea caloriilor - cate anume, depinde de tipul de metabolism si de frecventa & dificultatea exercitiilor. Btw, si la Pilates se poate transpira:)
- ajuta la tonifiere si la corectarea "curbelor foarte accentuate":), creand forme suple si implicit perceptia de "mai slab"
- una din cele mai bune modalitati de a arata si a te simti mai supla este si corectarea posturii si alungirea corpului: cand coloana este bine intinsa, trunchiul sta drept, umerii nu mai sunt trasi la urechi, scapam de postura cocarjata si tensionata de "oameni fara gat". Implicit, dam senzatia de castig in inaltime, deci aceeasi greutate pare mai bine distribuita. In plus, iesim si noi la rampa cu "atitudine" si nasul pe sus:)
- Pilates-ul ajuta la deprinderea unei respiratii corecte, care creste potentialul de ardere a caloriilor

So, incercati cu incredere Pilates. Dar nu uitati, nici Roma nu s-a construit intr-o zi:), asa incat faceti cate o vizita la sala macar de 2 ori pe saptamna, daca nu de 3 ori, cum ar fi ideal:).

Pana atunci insa, weekend fain!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase