Prima conventie de Pilates din Romania, la Iasi

Weekendul trecut s-a desfasurat la Iasi, de vineri dimineata pana duminica seara (quite intensive:)) prima Conventie de Pilates din Romania.

O conventie de sport inseamna de obicei un eveniment in cadrul caruia se desfasoara mai multe sesiuni de antrenamente, cu instructori foarte calificati. In fiecare interval orar stabilit se desfasoara in paralel mai multe tipuri de antrenamente, asa incat trebuie sa te gandesti putin si sa-ti alegi sedinta la care vrei sa mergi, in functie de ce te intereseaza.

O conventie este metoda ideala de a invata lucruri noi in materie de sport, atat ca instructor cat si in postura de client, asta pentru ca sportul, fiind ceva practic, nu-l poti invata decat exersand efectiv:), gresind, razand, strangand din dinti, relaxandu-te...

Desi in Romania se tot desfasoara de ceva timp conventii, la Iasi a avut loc prima dedicata Pilatesului, organizata de studioul Tonus Plus din Iasi, cred ca primul studio din Romania care a inceput sa lucreze si cu aparatele specifice de Pilates. Mi s-a parut de la inceput o initiativa grozava, si nu am fost dezamagita dupa participare. Singura problema de obicei dupa un asemenea eveniment este sa reusesti sa capitalizezi tot volumul de informatii pe care l-ai acumulat, pentru ca de obicei e foarte mult...

Cursurile au fost tinute de instructori cu experienta din afara (SUA, Croatia, Ungaria, Portugalia) dar si de la noi. Subiectele au fost diversificate si toate relevante pentru Pilates:

lucru la sol cu benzi elastice,"cercul magic",


greutati,
antrenament pe minge,


mingi de bossu,
pilates pentru spate

"Patrunse de importanta intelegerii mecanismelor spatelui" - concluzia: nu exista negru/ alb, ci doar infinite nuante de gri...

scolioza, pilates pre & post-natal, lucrul cu foam roller, notiuni de biomecanica (waw! - un subiect extrem de relevant, dar foarte greu de acoperit intr-o prezentare de 2 ore...), lucrul cu aparatele de pilates (reformer, chair) - macar asa, de flavour. Una peste alta, mi-as fi dorit sa pot participa la toate sedintele, in anumite momente chiar mi-a fost greu sa decid la ce sa renunt.

Organizarea a fost foarte ok, singurul aspect de revizuit fiind legat de temperatura cam scazuta din salile de sport, in incinta campusului universitar T. Vladimirescu.

In concluzie, ma bucur ca am participat si sper sa se intample si la anul, pentru ca numai asa poate creste nivelul de pregatire al unui instructor - prin experienta directa. Iar cu instructori mai pregatiti vor fi si clientii mai educati:), deci o placere sa lucrezi cu ei:).

Detalii complete gasiti aici: http://www.pilates-convention.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase