Conventia World Class, intre agonie si extaz...

Pe scurt, weekendul care tocmai s-a incheiat a avut loc la World Class Downtown Conventia Internationala de Fitness.
Au fost invitati instructori din afara dar au tinut ore si instructori ai World Class. Programul mi s-a parut indeajuns de variat, astfel incat fiecare sa poata alege intre 2/3/4 sesiuni desfasurate in paralel, dupa interese si preferinte. De la spinning la pilates, de la kangoo jumps la power stretch, step & dance, era ceva interesant la fiecare ora.
Programul a fost sambata cu 6 sesiuni si duminica 5 sesiuni, cu pauza de pranz.
Evenimentul a fost deschis atat membrilor World Class, cat si non-membrilor. Preturile (oficiale) au fost pentru non-membri 200 Ron iar pentru membri 120Ron.


Am asteptat cu destul interes acest eveniment, atat in calitate de instructor incepator care doreste sa invete cat mai multe si nu adopta atitudinea de "eu deja le stiu pe toate", cat si in calitate de client, in timp, al multor sali renumite din Bucuresti, unde am incercat diverse programe.
M-am inscris constiincioasa pe site (din timp, cu peste o saptamana inainte), mi-am ales si clasele unde doream sa particip, ca asa cerea formularul de inscriere (btw, o clasa odata bifata, nu se mai putea debifa, daca o marcai gresit...), am platit si taxa direct prin banca si am trimis si copie dupa plata la persoana de contact. Eu zic ca mi-am facut temele...

Ei, si acum vin impresiile...Cu bune si cu rele.

Cele mai mari 2 plusuri ale acestui eveniment, in opinia mea, ar fi:
1) ca s-a organizat - in conditiile in care peisajul nostru la acest capitol sportiv este foarte "plat", adica nu se intampla prea multe...
2) CALITATEA INSTRUCTORILOR INVITATI - toate orele la care am participat (10 in total) mi s-au parut excelente, de la fiecare am invatat lucruri, in pauza de pranz si apoi acasa mi-am notat cateva pagini bune...Daca a fost un singur motiv pentru care nu mi-am luat catrafusele sa plec de tot in cele 2-3 momente cand realmente m-am enervat, au fost instructorii - m-am gandit ca e pacat sa-i ratez din motive prozaice ce tineau de proasta organizare, deci nu din vina lor. Plus, stiind cum e sa fii in fata unei clase, m-am gandit ca ar fi lipsa de respect fata de ei sa plec in mijlocul orei, mai ales ca nici pentru ei conditiile nu au fost chiar ce se asteptau, din ce mi-au declarat chiar in mod direct 2 dintre ei.
Un exemplu de "inspiratie" a fost duminica, la ora de Power Stretch a lui Julio Papi. Planificata intr-o sala mica, de la 11.30, ar fi fost un fiasco total din cauza aglomeratiei, pt ca lumea doritoare mai avea putin si se batea la usa care sa intre in sala, din nou in baza prezentei sau absentei pe celebrele liste...Intr-un moment de inspiratie, Papi a propus sa amane ora putin, si sa o tina in timpul pauzei de pranz oficiale, in sala cea mai mare. Desi, pt un instructor care se pregateste mental ca acum intra la ora, si apoi mai amana nitel, e ca si cum amani examenul. Oricum nu te relaxezi; in plus el mai avea imediat dupa aceea inca o ora, in care urma sa intre direct din cauza acestei schimbari de program. Dar cred sincer ca daca n-ar fi venit cu ideea asta, iesea cu scandal... Mi s-a parut un gest de adevarat profesionist, care apreciaza interesul clientilor pt el si incearca sa gaseasca o cale sa fie bine pt toata lumea.

Aspectele care m-au deranjat foarte tare, indeajuns incat sa ma faca aproape sa-mi bag picioarele, pe romaneste, in toata treaba, tin exclusiv de organizare, si in special de spatiile puse la dispozitie pentru desfasurarea unui eveniment in esenta SPORTIV.
As fi putut trece destul de usor peste faptul ca dimineata, la inregistrare, nu m-am regasit pe nici o lista, desi, dupa cum am povestit, imi facusem temele ca la carte...Si nu eram singura, numai in jurul meu, in decurs de 2-3 minute, au mai fost vreo 2-3 pers in aceeasi situatie. As fi trecut si peste aglomeratia de la vestiare - in definitiv, cand apar din senin cca 200 pers, din care cam 70% femei, e cam greu sa mai faca fata vestiarul. In plus, m-am gandit ca noi eram oricum "intrusii", clientii regulati ai clubului au avut si ei ceva de suferit din cauza suprapunerii programelor.
Dar distractia a inceput cu accesul la diversele ore. Daca nu erai pe liste, asa cum ar fi trebuit, conform formularului de inscriere, te trezeai ca risti sa nu fii lasat sa intri in sala, la ora pe care ti-ai ales-o, din cauza ca cele 2 sali mai mici puse la bataie s-au dovedit total neincapatoare pentru toti cei care ar fi dorit sa participe la orele repartizate acolo. Si nu s-a intamplat numai la orele mele (concret: Fusion Training part 2, Functional Fun, Intervals & Power Stretch, Dinamic Postural Training), ci cam pe la toate.

Mai exact, nu stiu din ce motive, spatiile puse la dispozitie au fost, cu exceptia salii de spinning cu tot cu biciclete care era parte din World Class, sali din hotelul Radisson, mai concret Atlas Ballroom si inca 2 sali mai mici. Deci nu sali dedicate pt sport, ci sali de business - meetings, dotate cu mocheta...
Asa incat, mi s-au parut total inacceptabile pentru un asemenea eveniment si standardul (?!) World Class urmatoarele:
INGHESUIALA - sau celebrul management al cererii si al ofertei - ca la o ora la care vii sa te concentrezi si sa executi corect, sa ajungi, spre exemplu la o fandare in fata, sa mirosi efectiv picioarele persoanei din fata ta, pentru ca nu erau mai mult de 20 cm pana la ele (si lucram desculti); sa te chinui sa-ti faci loc pentru miscari printre mainile si picioarele celorlati, in loc sa fii atent la instructorul din fata ta; sa nu-ti rupi glezna pe stepper, nu din cauza ca nu esti in stare sa calci corect pe cel din fata ta, ci pt ca la un pas mai mare de 30 cm in spate dai peste stepper-ul vecinului; sa ratezi exercitii de echilibru intr-un picior, pentru ca la intinderi dai peste mainile si picioarele vecinului, etc. Nu mai spun si despre toate camerele video mai mari si mai mici, care apareau pe langa tine cu tot cu utilizatori in cele mai proaste momente...Nu cred ca s-a gandit nimeni ca bunele intentii de a filma evenimentul din cat mai multe ungiuri, in nobile scopuri de PR ulterior, ar deranja in vreun fel clientii deja bine inghesuiti...
Pe langa inghesuiala, ar mai fi de mentionat si aspectul cu mocheta. Trecand peste igiena, ca nu vreau sa fiu mai catolica decat Papa:), mocheta nu e prea buna sa lucrezi pe ea exercitii de genul unei fandari, ca-ti aluneca piciorul de sprijin de nu te vezi, si in loc sa te concentrezi pe un exercitiu mai dificil, te enervezi de-a binelea ca nu-ti iese nici macar o amarata de fandare. In plus, am mai auzit si pareri de oameni care s-au plans ca s-au incins foarte tare pe ea.

Una peste alta, am ramas cu impresii foarte clare, din pacate nu toate pozitive. "Trainers saved the days", ca sa zic asa, si in final cu asta ramanem, dar organizarea si mai ales spatiile puse la dispozitie au lasat mult de dorit; un comentariu pertinent auzit a fost "am venit sa facem sport, adica chiar sa ne miscam, nu doar sa auzim cum ar trebui sa o facem, ca din pacate nu avem unde". Habar n-am care au fost motivele - spatii proprii ale World Class in renovare? sau poate nici macar nu au dorit sa le puna la "bataie", ca ar fi deranjat si mai mult pe membrii clubului, si atunci varianta cu spatii in hotel a parut cea mai fezabila si la-ndemana? sau a fost un eveniment organizat din scurt, ca sa iasa targetul de incasari pe final de an?

Imi doresc foarte mult sa se organizeze din ce in ce mai multe evenimente similare in Romania, cu traineri cel putin de aceeasi calitate, dar la care sa simt ca energia merge spre facut sport si nu catre calmatul nervilor facuti inutil. Daca conditiile vor fi ok, nu cred ca problema o va reprezenta taxa de participare. Deocamdata, in ce priveste acest eveniment, m-am simtit usor...fraierita dpdv al organizarii, mai ales ca, daca treaba cu listele/ inscriere pe site n-a functionat, practic oricine ar fi putut intra si participa, fara sa plateasca.

Si un ultim aspect, de marketing si brand:). World Class se straduie sa se pozitioneze in "elita" furnizorilor de servicii sportive. Chiar daca nu esti membru World Class, stii ca acolo ar trebui sa ti se ofere cele mai bune servcii. Si la asta te astepti, nu? Cu siguranta nu la mirositul picioarelor celui din fata ta...Sau poate aste e de fapt imaginea creata de marketing? Anyway, nici o comunicare, oricat de buna, nu te poate salva daca produsul tau e de fapt subred... Si o "balba" de genul asta distruge usor si rapid tot ce construiesc cu greu brosurile frumoase in engleza.

In final, va doresc o saptamana fara prea multa febra musculara:)

Filme cool cu snowboard in buna traditie Boarder's Shop

Well, joia trecuta am ajuns in sfarsit din nou, dupa vreo 3 ani:(, la filmul cu snowboard oferit de Boarder's Shop la fiecare inceput de sezon de iarna, de data asta impreuna cu Burn.

O sala plina la Pro-Cinema, echipamente hot (si la propriu, si la figurat, caci echipa de la Boarder's era si imbracata in ele:)), surpriza editiei - Burn si-a facut echipa de sporturi extreme, prezentata integral cu aceasta ocazie, si in sfarsit filmuletzul cu multa zapada si super-trickuri.

Mie una mi s-a facut taaare pofta de dat, asa incat parca nu imi vine sa ma bucur cu toata inima de cele 20 de grade de afara...dar sper ca macar Mos Nicolae sa vina cu ceva cadouri mai reci. Pana atunci, be cool la figurat:)

Scarile rulante si managementul schimbarii:)

M-am saturat de turme:). Nu-mi mai plac decat cele de la munte, si alea de preferat de la distanta, ca sa nu ma intersectez cu ciobanestii:).

Metrou Piata Romana, dimineata pe la 7.35. Urc cu scarile rulante spre Coloane, ca sa ies cat mai repede, in drum spre sala. Si cand spun ca urc cu scarile rulante, inseamna ca incerc civilizat sa urc in mod activ, in continuare, pe scara rulanta, pe partea stanga, desemnata in toate tarile civilizate ca parte pe care se circula. Si la noi sunt desenate pe trepte, in mod alternativ, "talpile" care sugereaza urcatul, si NU STATIONATUL. Asta ar trebui sa se intample pe dreapta.

Dar putina lume se sesizeaza. Oamenii nostri se bulucesc si zac in continuare pe scara, pana sus, pe ambele parti. Ma dispera. Daca ar fi in Paris, pe cei care stau in mod nesimtit pe stanga i-ar lua pe sus, cu fulgi cu tot. Si nu o persoana, ci un val intreg.

Asa incat m-am hotarat sa fac si eu spirit de fronda, sa spun "Pardon" indeajuns de tare incat sa ma bage lumea in seama, si sa INSIST. "Pardon, va rog sa-mi dati voie, pe partea asta se circula." Prima data mi s-a parut ciudat, acum a devenit normal.

Invariabil, mi se raspunde: "Urca pe scari daca vrei sa mergi". Invariabil, le raspund si eu "Stationarea se face pe dreapta". Evident, in cele 20 secunde cat dureaza urcatul per total, nu ai timp de polemica. Dar, imbucurator, daca cineva se chinuie sa "desfunde dopul", mai sunt destui altii care il urmeaza si continua sa urce. Pe stanga.

La inceput recunosc ca ma enervam. Acum ma distrez. Ma intorc, ii privesc in ochi, le zambesc, sa priceapa bine. Poate data viitoare isi vor aduce aminte.

Din pacate, imi dau inca o data seama ce puternic si adanc inradacinate sunt obiceiurile de genul asta. Pentru marea majoritate, scarile rulante sunt niste chestii pe care stai, daca vrei sa te misti mergi pe cele de piatra. Hello, dar totusi, si scarile rulante sunt tot niste scari. De ce sa consideri ca ai doar 2 variante, cand de fapt sunt 3?

Mai nasol e ca asta se intampla si la nivel de actiuni muuuult mai importante in viata.

Concluzia - daca nu ne straduim individual si in MOD DELIBERAT sa ne mai deschidem putin perspectiva, cred ca in viitorul apropiat pe scarile de la metrou se vor intalni numai batrani care sa se odihneasca pe partea stanga, ca ei oricum au muncit o viata intreaga...

Pilates-ul & slabitul

Neata. Am remarcat ca una din primele intrebari pe care le primesc atunci cand povestesc cuiva despre Pilates, sau cand o persoana vine pentru prima data la studio, este "dar o sa si slabesc?".

Buna intrebare:). Da, pe scurt raspunsul este da:).

Desi, mai trebuie considerat un aspect: si anume, probabil ca 2-3 kg in plus n-ar fi chiar o tragedie, daca ar fi mai bine/ uniform distribuite. Din constatarile mele de pana acum, la o mare parte din persoanele care isi propun sa slabeasca problema e de fapt de a arata mai suple, mai fit, mai tonifiate, citez "sa nu mai atarne chestiile alea":). Daca arati si te simti bine, iar hainele intra pe tine cu masura dorita, nu te mai stresezi asa tare de cat arata cantarul.

Asa incat, reluand intrebarea, raspunsul e ca Pilates-ul te ajuta atat sa pierzi in greutate, cat si sa ajungi la o silueta mai supla si bine proportionata. Deci nu neaparat cat dam jos, ci de unde, si care e aspectul total. Pilates-ul pune mare accent pe echilibru si armonie, care conduc la dezvoltarea unei siluete armonioase PER ANSAMBLU. Cand cineva ne priveste, nu vede numai brate sau abdomen, ci si talie, fund, postura, gat (sau tocmai pe asta nu il vede:)). E vorba deci despre ANSAMBLU.

Cateva explicatii despre cum ajuta Pilates-ul la slabit si la imbunatatirea aspectului general, care uneori conteaza mai mult decat kilogramele per se:) - in definitiv vorbim despre PERCEPTIE, a noastra vs. a celorlalti - ar fi:
- exercitiile ajuta la arderea caloriilor - cate anume, depinde de tipul de metabolism si de frecventa & dificultatea exercitiilor. Btw, si la Pilates se poate transpira:)
- ajuta la tonifiere si la corectarea "curbelor foarte accentuate":), creand forme suple si implicit perceptia de "mai slab"
- una din cele mai bune modalitati de a arata si a te simti mai supla este si corectarea posturii si alungirea corpului: cand coloana este bine intinsa, trunchiul sta drept, umerii nu mai sunt trasi la urechi, scapam de postura cocarjata si tensionata de "oameni fara gat". Implicit, dam senzatia de castig in inaltime, deci aceeasi greutate pare mai bine distribuita. In plus, iesim si noi la rampa cu "atitudine" si nasul pe sus:)
- Pilates-ul ajuta la deprinderea unei respiratii corecte, care creste potentialul de ardere a caloriilor

So, incercati cu incredere Pilates. Dar nu uitati, nici Roma nu s-a construit intr-o zi:), asa incat faceti cate o vizita la sala macar de 2 ori pe saptamna, daca nu de 3 ori, cum ar fi ideal:).

Pana atunci insa, weekend fain!

Educatia in sport, in Romania

Daca va place sportul, poate v-ati intrebat vreodata ce ar trebui sa faceti daca v-ar veni ideea sa incepeti sa faceti si pe instructorul, cu acte in regula. Eu mi-am pus deja intrebarea asta, am aflat destul de greu raspunsul, de aceea vi-l impartasesc si voua:)

In Romania, daca nu ai background de sport sau medicina - adica nu ti-ai facut facultatea intr-unul din domeniile astea, e destul de greu sa gasesti niste cursuri oficiale pe baza carora sa incepi sa te pregatesti in mod profesionist ca sa devii instructor sportiv.

Eu am aflat, dupa mai multe intrebari in diverse locuri, despre Federatia Romana Sportul pentru Toti (FRSPT), aflata sub aripa Ministerului Sportului, federatie care are diverse "surori" si prin alte tari din Europa.

Aici se organizeaza cursuri in baza carora participantii primesc la final diplome si carnete de instructori sportivi "Sportul Pentru Toti", recunoscute si in afara tarii, in caz ca e nevoie pentru inscrierea la cursuri in afara, direct la nivel de instructor.
In cadrul unui curs intreg trebuie parcurse 3 module, care vizeaza diferite cunostinte practice si teoretice; in cadrul fiecarui stagiu, organizat o data la cateva luni, cei interesati se inscriu la unul din cele 3 nivele de pregatire (incepator, intermediar si avansat), in functie de nivelul absolvit anterior.

Anyway, in prima jumatate a lunii septembrie am participat la stagiul de la Bascov,langa Pitesti.

O pauza de schimbat tricouri ude:)



Cele 6 care au speriat Bascov-ul:) (de obicei eram 8)




Impresiile principale cu care am plecat de-acolo au fost: cei de la Federatie (SPT) sunt extrem de pasionati, pun mult suflet in ceea ce fac (am inteles ca o parte din "profesori" vin ca voluntari, deci este cu atat mai de apreciat efortul lor), se straduie sa ofere informatii si sa impartaseasca din experienta lor cu multi cursanti, aflati pe nivele de cunoastere exrem de diverse...In final, fiecare invata si pe masura efortului individual depus, atat din sculatul la 6.30 dimineata pt inviorare, cat si din pasii de dans de la 10 seara sau orele de Taebo si Pilates.
E adevarat ca lucrurile sunt perfectibile, si deja am facut sugestii in formularul de feedback pe care ni l-au oferit pt completare. Dar ideea e ca numai cine nu incearca nu greseste, iar in aceasta tara in care se iau imprimuturi ca sa se plateasca pensiile, nu ma mai astept sa umble cainii cu covrigi in coada in materie de sustinere si dezvoltare a sportului...

De aceea, consider cu atat mai admirabil efortul facut de toti cei din echipa SPT, atat cat poate fiecare sa ofere.

In special insa, am plecat incantata de calitatea oamenilor/ participantilor pe care i-am intalnit. Desi, evident, nu exista padure fara uscaturi, am gasit lucruri interesante de vorbit cu foarte multi oameni, am invatat chestii noi, am impartatsit experiente de viata, am constatat totusi ce multe lucuri putem avea in comun cu niste...straini, in ultima instanta...Si am ras muuuult, m-am simtit ca in tabara, am facut haz de necaz, am povestit " ca fetele", si cred ca am legat cateva prietenii trainice, desi la...distanta:).
S-a creat un anumit network, am schimbat mailuri, ne-am conectat pe FB, am si eu in sfarsit senzatia ca mai cunosc niste oameni care fac ce fac si eu. Sper sa reusim sa si valorificam toate astea, prin mai multa informare, workshop-uri, schimb de experienta, recomandari si tot asa.
Poate in felul asta devine si poporul roman mai sportiv:))), iar noi niste instructori mai bine pregatiti:)))


Un final "glorios", cu o super-cantare la chitara - remember tinerete, cort, ture in Crai:)






Pt cei interesati, datele de contact ale Federatiei sunt:
Federatia Romana SPORTUL PENTRU TOTI
Romanian Federation SPORT FOR ALL
Str. Vasile Conta , Nr. 16, Sector 2, Bucuresti
Telefon/ Fax : 0040-31-80 53 637 ;
E-mail: sportulpentrutoti@yahoo.com

Spor la facut sport!

For Girls! Curs gimnastica intima - metoda Kriston

ONLY FOR GIRLS!

Studioul nostru - Pronatalita - va gazdui un nou curs de GIMNASTICA INTIMA - Metoda Kriston (11-12 sept).

Poate va suna ciudat:), dar printre beneficii se numara: diminuarea problemelor pre-menstruale (fara buline si alte chestii toxice...), reducerea neplacerilor lasate de sarcina - cum ar fi reluarea vietii sexuale CU PLACERE, dupa ce ai nascut normal dar cu o ditamai epiziotomie (beah:( ), imbunatatirea vietii sexuale (well well..., fara false pudori:)) - pentru orice femeie, fara sa fie neaparat legata de perioada post-natala, abordarea problemelor digestive (gen constipatie), pierderi de urina in momente total nepotrivite, hemoroizi si alte probleme anale (iarasi beah...) si diverse chestii suparatoare...de care cu siguranta am vrea sa scapam.

Detalii pe site-ul www.gimnasticaintima.ro si pe www.pronatalita.ro.
Va incurajez sa indrazniti:), efectele nu pot fi decat benefice.

Cheers,
HappyCora

Inima albastra de mama:)

E de bine. Asta e de bine:)

Comentariul unei prietene legat de tragedia de la Giulesti, in care ar trebui sa punem sub semnul intrebarii daca sa facem copii - desi in contextul de a-i face in Romania, a picat la tzanc ca sa-mi reaminteasca momentul de gratzie pe care l-am trait azi pe la 7 fara 5 dimineata, cand cu cafeaua inca in gat ma pregateam sa zbor spre studio, unde ma asteptau fetele pentru ora.

Alex al meu a devenit foarte matinal...si daca ceasul meu suna la 6, al lui "suna" la 6 fara 5:). Asa incat petrecem dimineti devreme impartind un sandvis pe coltul blatului de bucatarie, cu "Patrick" -ii adusi la purtator din pat printre firimituri, ne mai facem ca bem o gura de lapte, si in final stropim iarba si florile de afara cu furtunul, sa nu moara de sete. Uneori, si florile din bucatarie, tot cu furtunul:), dar ce mai conteaza...

Well, de obicei scena idilica se termina cu bazaiala, el care nu mai vrea sa doarma ci sa se joace cu mine afara, eu care tre' s-o tai urgent iar tati care inca mai motzaie saracul, ca s-a culcat pe la 2 dimineata...Eu tre' sa-mi iau inima in dinti si sa plec, incuind poarta pe afara in timp ce el ma striga "mami, mami!".

Dar azi s-a intamplat ceva foarte frumos. L-am pupat pe crestet, asa parinteste, in timp ce se juca in nisip, si cand dau sa plec, Alex zice: "Mami, pot sa te pup si eu?"...asa, cu o intonatie crescatoare si accente pe "mami" si "eu"...

M-am topit toata, ce sa mai...M-am ferit intotdeauna sa-i cersesc pupicuri, si l-am lasat sa actioneze cum a simtit el. Se pare ca a meritat. Nu stiu daca e sanatos sa sper ca o sa mai faca asa si peste 10 ani:), dar stiu ca acum "he made my day" si puteam sa fim si in Patagonia si in San Marino, ca tot n-ar fi fost mai frumos!

Si eu am nascut la Giulesti...

Trist. Foarte trist.

In general nu ne uitam la televizor asa pur si simplu pt ca exista in casa, pentru ca nu vrem sa ne incarcam cu energiile negative ale altora. Dar ce am auzit in seara asta m-a cam zguduit...Pentru ca si eu am nascut la Giulesti...Si m-am revazut acolo, in salon la etajul 2, cu inca 5 femei, cum incercam sa deschid geamul de la salon ceva mai mult intr-o noapte de primavara, ca sa intre aer, si restul doamnelor se plangeau ca e frig...Si cum m-am dus prima data la Alex, sa-i dau lapte, si a fost totul asa natural, parca ne cunosteam de cand lumea.

Si am incercat sa-mi imaginez acum cum ar fi fost sa inceape brusc atunci sa sune alarme de incendiu (oare or exista? asa ca in filme? incep sa cred ca nu...), sau ca s-ar fi intamplat in timpul travaliului, in care oricum imi venea sa bat pe toata lumea...Cred ca as fi sarit cu drag pe geam in momentele alea.

Dar oare mamele si cei 3 copii care au murit...cui au gresit? Cat stres implica o sarcina si o nastere. Dar sa mai treci si printr-o asemenea experienta traumatizanta...incepe sa ti se zdruncine increderea in tot ce te inconjoara. Si ce-ti mai ramane? Sa te rogi sa ai noroc? Sa nu cada ghiveciul de pe balconul vecinilor cand treci tu pe dedesubt?

Si acum imi amintesc ca am decis in mod special sa nasc la Giulesti, desi nu eram incantata nici de toaleta comuna, nici de salonul cel mai mic de 5-6 pers (!), ca rezervele erau ale "profesorilor" si aveai acces la ele numai daca nasteai la data fixa...a se intelege prin cezariana...chiar daca dpdv mediacal nu era nevoie. Nu mai conteaza acum...Am decis atunci asa pt ca doctorita mea numai acolo putea sa ma asiste, iar relatia de incredere intre noi a fost indeajuns de puternica. Si pentru ca fusesem suspectata de diverse chestii pe timpul sarcinii, care nu se lamurisera pana la final, si atunci am decis ca daca exista cea mai mica (ne)sansa ca bebe sa aiba vreo mica problema, vreau ca de el sa se ocupe cei mai buni medici neonatologi, care stiam ca acolo sunt intr-adevar. Nu mai conta disconfortul meu de 2-3 zile...

Si totusi, acum cu siguranta nu as mai naste din nou acolo...Dar oare femeile care nu au posibilitatea materiala sa aleaga unde sa nasca, sa-si permita un Euroclinic sau Medlife, care - teoretic - ar trebui sa fie dotate beton la cat costa serviciile acolo, femeile astea deci, la ce s ase astepte? Sa mearga la maternitate sa nasca si sa se pregateasca de cimitir???

Nu am cuvinte sa descriu parerea de rau pe care mi-a produs-o stirea din seara asta, si ma amaraste si mai tare pe fondul unor acte de vandalism si lipsa de civilizatie total GRATUITE ale caror rezultate le vad din ce in ce mai des in jurul meu...

Si atunci ma intreb, la naiba, cat de happy poti fi intr-o asemenea lume? Poti, si pentru cat timp, sa te ascunzi cu capul in nisip, precum strutzul, sa te prefaci ca nu ai auzit? Ca nu iti pasa? Ca esti destul de norocos sa nu ti intample tie si alor tai???

Singura concluzie pe care o pot trage e ca, pe langa mioriticul "ce ti-e scris, in frunte ti-e pus", am face bine sa traim cat mai mult in prezent, ziua de azi, de maine, si nu weekendul viitor, vacanta de la iarna si tot asa...Pragmatic vorbind, nu putem fi siguri ca-l mai apucam:).

Si nu vreau sa par cinica. Dar ne-am invatat prea mult in ultima vreme sa planificam, ceea ce nu e rau. Nu ne-am deprins insa la fel de mult cu acceptarea schimbarii care poate aparea maine dupa colt. Si cu cat miza planificarii e mai mare, cu atat dezamagirea si frustrarea noastra vor creste...

Bucurati-va deci de ce aveti ACUM, de copiii SANATOSI care sparg pahare, isi toarna supa pe ei sau sar in balti si fiti fericiti in egoismul vostru in care nu va apasa copiii care mor de foame si te roaga sa cumperi pietre pictate, caci atata pot oferi micutzii, ca sa-i ajuti sa SUPRAVIETUIASCA...

De ce Pilates?

Cei care ma cunosc de mult timp stiu ca, timp de vreo 10 ani, cu mici intreruperi, am fost nedespartita de salile de aerobica. Am incercat sa mai ajung si pe la fitness cu aparate, ca era mai la-ndemana cu programul tumultuos din companiile mari:), fiind ok sa mergi cand puteai, si nu la ora fixa.
Dar ma plictiseam ingrozitor, mi se parea prea sec sa ma permut de la un aparat la altul si oricum mi se parea ca nu trag indeajuns de mult de mine.
Asa, am ramas mult timp la aerobica.

Apoi am descoperit Pilates-ul. Care inseamna CALITATE, facut asa cum trebuie:), vs. cantitate, de tipul 100 de abdomene identice...

Joseph Pilates, cel care a dezvoltat aceasta metoda de antrenament acum cca. 80 de ani, spunea, in deschiderea cartii sale "Return to Life Through Contrology": "Physical fitness is the 1st requisite to happiness". Foarte indraznet! Si continua: "Our interpretation of physical fitness is the attainment and maintenance of a uniformly developed body with a sound mind, fully capable of naturally, easily and satisfactorily performing our many and varied daily tasks, with spontaneous zest and pleasure."

Asta e unul din lucrurile care m-au fascinat: nu "facem" sport ca sa ne fatzaim plini de importanta intr-o sala in care da bine sa fii vazut, sau cel putin nu chiar toti:). Mai facem sport si ca sa ne simtim bine, "desteleniti" din intepeneala masinilor cu aer conditionat si a birourilor cu laptop, ca sa nu ne dam sufletul urcand 10 trepte sau daca mergem pe jos mai mult de 100m:)

Pe scurt, mai jos sunt beneficiile de baza ale Pilates-ului, destul de diferite fata de ce promite o sala de fitness obisnuita.
  • dezvolta fiecare aspect important pentru conditia fizica: putere, flexibilitate, coordonare, viteza, agilitate si rezistenta
  • ajuta la constientizarea/ cunoasterea propriului corp
  • creste gradul de control al corpului
  • ne invata activarea musculaturii in mod corect
  • corecteaza postura si alinierea corpului
  • ajuta la functionarea optima a organelor interne
  • imbunatateste echilibrul
  • se concentreaza pe respiratie si pe beneficiile fizice si fiziologice ce au legatura cu respiratia
  • ofera un mijloc de concentrare si focus
  • promoveaza relaxarea si eliminarea tensiunii
  • ajuta la pastrarea musculaturii si a scheletului osos intr-o forma optima
  • sta la baza activitatii fizice pentru femeile insarcinate, prin exercitii sigure, eficiente si fara urmari negative
  • serveste ca si cross-training in desfasurarea altor activitati atletice sau activitati zilnice
  • distribuie masa corporala intr-o maniera mai estetica, creand senzatia ca arati si te simti mai slab
  • reprezinta o cale spre armonia interioara, ce trece printr-un corp bine antrenat.
Sursa: Rael Isacowitz (2006), "Pilates".
Asa incat, pentru cei care isi doresc sa (re)inceapa putina miscare, sa dea jos cateva kg, sa se simta mai in forma si sa functioneze mai bine, in mod natural, sa-si imbunatateasca postura si sa contracareze durerile de spate si contracturile de la gat, Pilates-ul este aur curat.
Nici cei care fac in mod curent aerobica, taebo sau orice activitate preponderent cardio n-ar trebui sa fie straini de el: este o activitate fizica complementara, care ajuta la cunoasterea si intelegerea propriului corp, a miscarilor executate, cum & de ce. Pilates-ul aduce imbunatatiri substantiale in executia unor exercitii arhi-cunoscute, carora deja nici nu le mai acordam importanta, facandu-le din inertie, cu o utilitate absolut descrescatoare.
Si nu in ultimul rand:), Pilates-ul este un tip de antrenament care solicita toate cele 5 (!!!) straturi de muschi, pana la cei mai fini si mai ascunsi in complexitatea coloanei vertebrale. Si stiti cum e, buturuga mica rastoarna carul mare:). Nu se lucreaza numai cei superficiali, care dau bine in oglinda:), ci toti pana la cel mai marunt.
Asadar, va urez curaj sa va apucati si va tin pumnii sa-i simtiti cat mai rapid beneficiile:)
PS - contrar prejudecatilor, it's not a "girls' thing":)

"Dirt is good" - mai mult decat detergent



M-a inspirat foate tare articolul despre Frica din IOR, de pe "Viata prin balonul roz". Si a trezit in mine amintirile tuturor aberatiilor vazute prin parcuri in ultimii 5 ani, de cand ne-am luat caine, si apoi a aparut si Alex. Similare cu cele din articol, si in plus garnisite cu frica de animale, insuflata mai departe copiilor. Pacat...probabil ca zicala cu "cainele e cel mai bun prieten al omului" e valabila numai acasa, in siguranta septica a celor 4 pereti, iar Lassie si Mihail-caine de circ sunt dragutzi numai la televizor.



Intamplator, noi suntem mai relaxati:)





Si ne place in iarba, chiar daca e...uda:)



In acelasi timp, mi-am amintit ca acum ceva ani am lucrat pentru o marca de detergent care avea curajul sa sustina ca "Dirt is good". Da, pozitionarea era importata din UK, dar am sperat ca si in Romania vor fi destui oameni destupati la cap, care sa aleaga sa traiasca in spiritul asta. La vremea aceea, nu eram mamica, dar mi-am jurat ca atunci cand voi fi, o sa-mi cresc copiii in spiritul asta.



Intre timp, m-am convins ca sunt foarte putini cei care sunt dispusi sa o faca, cel mai probabil pentru ca e nevoie de vointa si indrazneala ca sa iesi din zona ta de confort...si sa impingi si copilul sa indrazneasca mai mult. Iar atata timp cat oamenii nu s-au trezit inca nici macar ca sa (se) intrebe mai des "de ce?", nu e de mirare de ce sunt atat de putini care se intreaba chiar "de ce nu?"...
Asadar, de ce sa nu sarim in balta?
De ce sa NU ne cataram?

Antrenament acasa:)



Si la fata locului:)






Cel mai tare tobogan!



Noi am ales varianta mai libera. Uneori avem senzatia ca lumea ne priveste ca pe niste inconstienti, sau ca nu ne pasa de copil. Din contra, cred ca ne pasa mai mult decat celor care isi tin copiii tot timpul in haturi, restrictionati si cicalitzi. E adevarat, ne asumam si riscurile. De la zgarieturi zdravene, pana la intrebari incomode, pentru care nu esti niciodata cu adevarat pregatit.
Dar speram ca asa, el va fi mai pregatit pentru viata...

Pasiunile lui tati - vor fi oare si ale lui Alex??









Melc - melc cotobelc...



Desenand cu batul in praf...

Ce au in comun ascensiunea Mont Blancului si burta lasata dupa nastere?

Raspuns: aceeasi persoana:)

Postul asta e despre cum am ajuns eu instructor de Pilates.

Ca formatie sunt economist, dintre aia care chiar au mai dat examen de admitere la ASE la stat (cu 3 probe!!), care si-au tocit coatele prin amfiteatre 4 ani (unii, ca altii deja munceau!), iar majoritatea colegilor erau inca pe locuri fara plata...

Facultatea nu a fost o pasiune, ci mai mult un mijloc de facut bani suplimentar. Deh, pasiunile descoperite in liceu, adica schiul si urcatul pe munte, cereau ceva bani. Le-am descoperit cu tot tacamul, adica cu rucsacul in spate, carat de cort si ceaun, pelerina de plastic si bocancii maica-mii, mai mari cu vreo 2 numere:)
Acum ii zice trekking si hiking:). Avem bocanci muuult mai scumpi, si geci de Gore-Tex, dar uitam sa le folosim cu lunile. Unii:)

Nu m-am gandit atunci intr-a 12-a ca poate ar trebui sa re-consider optiunile de facultate, si sa merg la sport sau fiziokinetoterapie. Acum, cu destula experienta de marketing si management, ma bucur ca mai pot face si ALTCEVA.

Well, astfel, o buna perioada dragostea de merketing (noroc ca l-am descoperit la tanc!) si hobbyurile au mers mana in mana. Toate vacantele noastre de cuplu, revelioane si aniversari, vreo 5-6 ani, s-au petrecut la/pe munte. Cu mici exceptii, am mai ajuns si prin orase si pe la mare, in wkd. Si totusi, inca NU ne-am saturat!








Dar a venit un moment, ca doar vorbim despre schimbare, cand a trebuit sa ma decid daca imi doresc in continuare sa fiu angajata intr-o companie a altcuiva (fie ea multinationala sau firma mica, le-am incercat pe ambele:)), indiferent de nivelul ierarhic sau titulatura de pe cartea de vizita, sau sa o iau pe cont propriu. Conditia esentiala: sa fac ceva din pasiune.

Cititi randurile astea pentru ca am ales varianta 2:). Daca o alegeam pe prima, probabil nu mai avem deja timp sa scriu acum...



Si cum cu zapada la noi nu e prea grozav, si nici nu ne mutam in curand la Brasov (nu ca n-as vrea!), m-am oprit la Pilates. Desi nu renunt nici la schi, nici la snowboard.







Nu am deci vreo diploma de pe la vreun concurs de body building, desi am castigat locul 3 la un concurs de snowboard extrem, pe Valea Malinului:). Mai port si acum rucsacul de la premiu:). In plus, eu cred in sportul facut corect, si la nivelul de intensitate potrivit, pentru oameni normali, care nu stau toata ziua sa calareasca aparate, ceea ce nu inseamna insa ca nu inteleg rolul miscarii si se straduie sa o practice. Chiar daca cu o anumita timiditate si reticenta la inceput sau dupa o pauza lunga.



Dar DA, am peste 10 ani de experienta ca si client de aerobica, pilates, taebo si fitness la aparate. Prin sali diverse, si mai de fitze, si mai modeste, in functie de circumstante:). Dar mult mai important, m-am apucat de asta din PASIUNE. Sper sa va placa si voua!

Si DA, am cunoscut si agonia si extazul. Mai concret, stiu cum e sa fii in super-forma cand urci pe Mont Blanc, sau in Himalaya, la peste 5000.





Dar stiu si cum e sa-ti atarne burta dupa nastere, indiferent cu cate creme te-ai dat si inainte, si dupa, sau cat masaj ai facut...Vorba ceea, "la steaua care-a rasarit e-o cale..."

E greu cu respectul asta de sine...Din fericire, nu imposibil:)





O persoana care mi-e teribil de simpatica, nu spui cine, ca poate citeste:), mi-a amintit recent o vorba: frantuzoaicele se straduie sa arate bine dez-bracate, nu numai im-bracate.
Concluziile le trage fiecare:).

2 concluzii pe care le-am tras eu pana acum in viata, relevante aici, sunt "never say never", si faptul ca fericirea is a state of mind.



Asa ca, don't worry, ba happy!
 
Copyright 2010 Happy Cora. Powered by Blogger
Blogger Templates created by DeluxeTemplates.net
Wordpress by Wpthemescreator
Blogger Showcase